Ossin uutisarkisto

Newsnowfinland. 18.9.2019 Frustrated, dejected and disheartened: the international students hit by Migri delays

Opetus- ja kulttuuriministeriö & Sisäministeriö. 2019 Kansainvälisten korkeakouluopiskelijoiden maahantuloa ja integroitumista sujuvoitetaan yhteistyöllä
http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-263-659-1 

Zafar, A. & Ahola, M. 2019 The odyssey of obtaining a student visa for Finland

Yle 6.9.2019. All Points North #58: International students in Finland – obstacles and top tips. Immigration officials say staffing problems are behind a delay in processing students’ residence permit applications.
THL 18.6.2019 Turvapaikanhakijoilla on runsaasti masennus- ja ahdistusoireita ─ uutta tietoa hakijoiden terveydestä
Lähde: Skogberg ym (toim). Turvapaikanhakijoiden terveys ja hyvinvointi. Tutkimus Suomeen vuonna 2018 tulleista turvapaikanhakijoista. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Raportti 12/2019.
Sivista  17.6.2019
Suomesta valmistuneet ja työhön jääneet kansainväliset osaajat: Opetuksesta kiitosta, työn löytämiseen lisää keinoja ja lupaprosessit sujuviksi

Suomesta valmistuneet ja työhön jääneet kansainväliset osaajat: opetuksesta kiitosta, työn löytämiseen lisää keinoja ja lupaprosessit sujuviksi

Etelä-Suomen Sanomat 14.6.2019
Vain joka kolmas ulkomainen opiskelija jää Suomeen töihin, ja yksi syy on suomen kieli – ”Oli niin paljon kotiläksyjä, että en enää jaksanut väitöskirjatyön ohessa tehdä niitäkin” Lidia Testova-Färlin harjoitteli suomen taidon sujuvaksi asiantuntijatyön ohessa. Lue lisää

Yle Areena, Yle Radio 1, kevät 2019 keskiviikkoisin klo 12.10
Nainen, joka tuli Suomeen Kuuntele lisää

https://www.foreigner.fi Cesar Calvar 24.5.2019
”I had only four interviews in six years after sending almost 2,000 job applications”
Carmen Tomás has lived in Finland for more than thirty years. During this time she has experienced the country’s brightest stage while working in Nokia, but also the darkest as a job seeker with foreign background. In this interview she describes what Finland has taught her and gives interesting advice to newcomers.

Radio Public TEM Podcast 75% 1.3.2019 Suomi tarvitsee lisää kansainvälisiä osaajia. Mutta keitä he oikein ovat, mitä tarjottavaa Suomella heille olisi, ja miksi me oikein tarvitsemme heitä? Tässä jaksossa pureudutaan kansainvälisiin osaajiin, puretaan yllättäviä numeroita ja kerrotaan, mitä Turun kaupunki teki houkutellakseen ulkomaisia työntekijöitä. Vieraana aiheesta ovat puhumassa TEM:n kansliapäällikkö Jari Gustafsson ja Turun kaupunginjohtaja Minna Arve.

Radio PublicTEM Podcast 75%  29.3.2019
Miten maahanmuuttajien työllisyys saadaan nousuun? Kotouttamispolitiikka tukee maahanmuuttajien työllistymistä sekä yhteiskunnallista yhteenkuuluvuutta. Mitä Suomi tekee oikein ja missä on skarpattavaa? Miksi etenkin naispuolisilla maahanmuuttajilla ei ole töitä, ja mitä sille oikein voisi tehdä? Maahanmuuttajien kotoutumisesta ja työllistymisestä puhuvat TEM:n maahanmuuttojohtaja Sonja Hämäläinen sekä Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi, joka perehtyi Suomen kotouttamiseen OECD:n apulaispääsihteerinä.

Keskuskauppakamarin artikkeli 23.5.2019 Suomi tarvitsee lisää osaamisperusteista maahanmuuttoa
Suomea piinaa osaavan työvoiman pula, joka on osittain seurausta hyvästä suhdanteesta ja siitä johtuvasta kysynnästä. Toisaalta ongelma on myös rakenteellinen – Suomessa väestö vanhenee voimakkaasti. Seuraavan 20 vuoden aikana työikäisen väestön määrä vähenee noin 70 000 ja vanhusväestön määrä kasvaa liki 300 000 hengellä. 

Yle Uutiset 11.1.2019 Valtava työvoimapula vaivaa metallialaa – muutamassa vuodessa tarvitaan 53 000 uutta työntekijää

Kauppalehti 14.5.2019 Suomi tarvitsee kymmeniä tuhansia työperäisiä maahanmuuttajia – TEM: ”Systeemi ei ole parhaassa terässä houkuttelemaan ihmisiä tänne”

Tuuli Kurki 22.2.2019  Ko­tout­ta­mis­toi­men­pi­teet voi­vat vah­vis­taa maa­han­muut­ta­jien syr­jäy­ty­mis­tä.  Tuuli Kurki väitteli Helsingin yliopiston kasvatustieteellisessä tiedekunnassa aiheesta ”Immigrant-ness as (mis)fortune? – Immigrantisation through integration policies and practices in education”. Vastaväittäjänä oli professori Heidi Safia Mirza, Goldsmiths University of London, ja kustoksena oli professori Kristiina Brunila. Väitöskirja julkaistaan sarjassa Helsinki Studies in Education. Väitöskirja on myös elektroninen julkaisu ja luettavissa E-thesis -palvelussa.

Birgit Ghossoub muutti ulkomaille, kun tytärtä kutsuttiin päiväkodissa neekeriksi – korkeasti koulutetut naiset kertovat, miksi jättävät Suomen.

MTV-uutiset 25.4.2019 Vuoden pakolaisnainen ei antanut ennakkoluulojen estää kotoutumista – kaksi vuotta maassa ja valmistuu nyt ylioppilaaksi.

AMK-lehti 4.10.2018 Etäopetus toimii myös maahanmuuttajien suomen opetuksessa