Ossilaiset suunnittelemassa kevättä ja syksyä

Ossilaiset kokoontuivat suunnittelevaa tulevaa toimintaa. Hanke on käynnissä vuoden 2019 loppuun, joten vielä on aikaa tehdä kaikenlaista hienoa.

 

Erityisen näkyvä tapahtuma on syyskuussa järjestettävä suuri seminaari. Seminaarissa on esillä erityisesti Ossi2-hanke, mutta myös kaikki muut Ossi2-hankkeen aihepiiriin liittyvät hankkeet. Näillä näkymin mukana ovat LAMKin hankkeet MESH ja Kotoa kotiin sekä valtakunnalliset hankkeet Valmentavasta valmiiksi ja KOKOMA. Lisäksi Salpauksen uudet työvaltaiset opinnot sekä valmentavat koulutukset pääsevät esille. Seminaariin kutsutaan myös kansainvälisiä kumppaneita ja ainakin Extra Stöd till Gävleborg –hankeperhe Ruotsista on tulossa mukaan.

 

Seminaarin järjestämisen lisäksi tapahtuu paljon pientä mutta merkittävää. Ossilaiset kouluttavat muita ja kouluttautuvat itse lisää. Kevään aikana huomio on varsinkin opettajien tukemisessa. Ossi2-hankkeen puitteissa laaditaan Salpauksen ja LAMKin opettajien tarpeisiin tiivis tukipaketti erilaisten kulttuurien kohtaamisesta ja maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden ohjaamisesta. Lisäksi Osaamisen paikkaan laaditaan lisää materiaalia ja keväällä kuvatut hienot työelämävideot julkaistaan. Yhteistyö muiden toimijoiden kanssa jatkuu tiiviinä ja Ossi2-hanke on esillä esimerkiksi Mun Lahti, mun työ ja mun koulutus ‑tapahtumassa 25.4.2019.

 

Onko jotain, mitä toivot Ossi2-hankeen tekevän kanssasi? Onko jotain, mitä ehdottomasti olisi hyvä saada vielä aikaiseksi ennen hankkeen loppumista? Lähetä ideasi ja vinkkisi rohkeasti projektipäälliköllemme Marja Aholalle: marja.ahola(at)lamk.fi