Mun Lahti, mun työ ja mun koulutus -tapahtuma

Tiistaina ensimmäistä kertaa järjestetty erityisesti maahanmuuttajille suunnattu koulutukseen ja työhön keskittyvä markkinointitapahtuma oli suurmenestys. Paikalla kävi lähes 400 ihmistä tutustumassa erilaisiin Lahden alueen oppilaitoksiin, tukipalveluihin ja työnantajiin. Suosio tuli ikuistettua myös ESS:n uutiseen.

Ossilaiset olivat tietysti mukana suurella joukolla. Kerroimme erityisesti Ossi-portaalista ja Osaamisen paikka -sivustosta. Esittelimme myös Lamkin ja Salpauksen koulutuksia ja maahanmuuttajiin liittyviä hankkeita. Lamkin korkeakouluopintoihin valmentava Valmentavasta valmiiksi -koulutus innosti sellaisia ihmisiä, joilla on jo korkeakouluopintoja omasta kotimaastaan. Muutamat kiinnostuivat myös täysin englanninkielisistä tutkinnoista.

Esillä olivat myös Kokoma-hanke ja NIPA-hanke. Kokoma-hankkeessa kehitetään verkossa tapahtuva opintokokonaisuus, joka tukee yrittäjyysvalmiuksia ja suomen kielen taitoa. Hakuaika hankkeen koulutukseen on marraskuussa. NIPA-hankkeessa koottu Mun Lahti -sivusto puolestaan esittelee Lahden alueen palvelut. Sivusto on hyvä lisä Ossi1-hankkeessa koottuun Ossi-portaaliin, josta löytyvät Päijät-Hämeen suomen kielen koulutukset ja kurssit.