Opiskele korkeakoulussa

Oletko kiinnostunut opiskelusta suomalaisessa korkeakoulussa ja haluat siksi vahvistaa suomen kielen taitoasi ja opiskeluvalmiuksiasi? Eri ammattikorkeakoulut tarjoavat maahanmuuttajille tarkoitettuja korkeakouluopintoihin valmentavia koulutuksia. Tulevaan tarjontaan voit tutustua eri ammattikorkeakoulujen verkkosivuilla.

Oletko kiinnostunut ammattikorkeakoulusta? Osoitteesta Ammattikorkeakouluun.fi löydät tietoa erityisesti ammattikorkeakouluista.

Haluatko tietoa sekä ammattikorkeakouluista että yliopistoista? Osoitteesta opintopolku.fi löydät tietoa korkeakouluista ja niihin hakeutumisesta.

Onko sinulla jo korkeakoulututkinto omasta maastasi? Tarvitsetko tietoa tutkintojen tunnustamisesta? Osoitteesta https://www.oph.fi/fi/palvelut/tutkintojen-tunnustaminen löydät apua tähän.

Luetaan yhdessä kurssin ja koulutuksen kuvausta

Jos haluaisit tutustua kurssin kuvaukseen mutta se näyttää liian pitkältä ja hankalalta, saat apua tästä ohjeesta. Luetaan yhdessä kurssin ja koulutuksen kuvaustaohje keskittyy siihen, mitä merkityksiä on sanojen takana, sekä mihin pitäisi kiinnittää huomiota kuvauksien lukiessa.

Yhteishaku ammattikorkeakouluun

Ammattikorkeakouluun sekä yliopistoon haetaan kaksi kertaa vuodessa yhteishaussa. OSKE-hankkeen Yhteishaku ammattikorkeakouluun tarjoaa selkeä ohjausta hakuprosessissa. Ohjeesta löydät vastaukset kysymyksiin: Kuka voi hakea ammattikorkeakouluun? Mitä pitäisi tehdä, jotta haku onnistuu?