Kotoa kotiin -hankkeen ryhmätoiminta käynnissä!

Uutinen Salpauksen Santrassa:

Kotoa Kotiin -hankkeen ryhmätoimintaan on lähtenyt hieno määrä osallistujia!

22.10.2019

​Kotoa kotiin -hanke on suunnattu arabian-, kurdin-, darin- ja thaikielisille naisille, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet palveluiden ulkopuolelle ja ovat syrjäytymisvaarassa. Hankkeessa toteutetaan LAMK:n, Salpauksen ja Dilan yhteistyönä ryhmätoimintaa, joka vahvistaa kohderyhmän sosiaalista osallisuutta, yhteiskunnallista aktiivisuutta, suomen kieltä, kulttuurituntemusta sekä positiivista mielenterveyttä. Lisäksi osallistujat saavat vertaistukea ja mentorointia toimintaan perehdytetyiltä maahanmuuttajataustaisilta ja kantasuomalaisilta vapaaehtoisilta. Hanketta rahoittaa AMIF.

Ryhmätoiminta käynnistyi tiistaina 8.10. Dilan tiloissa ja paikalle saapui huimat 18 naista, mukanaan yhteensä 12 lasta. Naisten motivaatiosta kertoo paljon, että mukana tulleista lapsista vanhin on vain 2-vuotias, nuorin  yhden kuukauden. Osa on ollut jo pitkään kotona, osa vasta vähän aikaa Suomessakaan. Kaikilla halu päästä eteenpäin ja oppia kieltä on kuitenkin kova. Ryhmätoimintaa järjestetään kahdesti viikossa kahden tunnin ajan. Jotta naiset pääsisivät opiskelemaan ja oppimaan, paikalla on myös lastenhoitajia. Heistä​ yksi on palkattu ja loput ovat Dilan SOTE-työpajan nuoria. Nuoret ovat lähteneet mukaan avoimin mielin ja rohkeasti, vaikka kokemusta maahanmuuttajien kanssa työskentelystä tai pienistä lapsista ei heillä juurikaan ole. Asenne ratkaisee ja se on kohdillaan!

Hanke päättyy 2021 ja matkan varrella hankkeeseen ja toimintaan voivat tulla tutustumaan niin Salpauksen henkilöstö kuin opiskelijatkin. Kaikki yhteistyömahdollisuudet otetaan myös ilolla vastaan. Yhteyshenkilö Salpauksessa on Mari Lampinen.