Esme

ESME

MALLEJA TYÖPAIKKOJEN JA MAAHANMUUTTANEIDEN KOHTAAMISIIN

1.11.2023 – 31.1.2026

Hankkeen päätavoitteena on kehittää toimintamalleja kohtaanto-ongelmaan eli työpaikkojen ja maahanmuuttajataustaisten työnhakijoiden kohtaamiseen ja rekrytointiin.

Hankkeessa selvitetään Päijät-Hämeen alueen yrityksiltä osaajatarpeita ja luodaan näitä tarpeita vastaavia osaajaprofiileita selkokielisine kuvauksineen, etsitään niihin sopivia osaajia ja mahdollistetaan näiden tahojen kohtaaminen. Hankkeessa tuetaan työyhteisöitä monimuotoistumisessa ja autetaan rekrytointiin liittyvissä kysymyksissä. Maahanmuuttaneille toteutetaan uudenlaisia yritysten tarpeita vastaavia valmennuspaketteja, joilla vahvistetaan taitoja toimia kohtaamistilanteissa ja tuoda omaa osaamistaan esille sekä vahvistetaan työelämätietoutta ja -valmiuksia. Rinnalla tehdään toimenpiteiden vaikuttavuusarviointia, jonka avulla selvitetään toimivat menetelmät, jotka kannattaa jalkauttaa alueella laajemminkin maahanmuuttaneiden rekrytoinnin tueksi.

Hankkeen kohderyhmää ovat alueella toimivat yritykset, joilla on työvoiman tarvetta ja niiden esihenkilöt, HR-henkilöstö, työpaikkaohjaajat sekä työyhteisöt, työttömät maahanmuuttaneet sekä ammatillisesta ja korkeakoulutuksesta valmistumassa olevat maahanmuuttajataustaiset opiskelijat.

Lue lisää hankkeesta

Projektipäällikkö: 

Mari Lampinen, 040 8648 217

[email protected]