Ossilaiset oppimassa uutta

Eilen ossilaiset matkustivat Pasilaan Haaga-Helian kampukselle oppiakseen uutta. Kyseessä oli ensimmäinen lähipäivä Ammattiopisto Spesian järjestämää koulutusta Työpaikalla tapahtuvan oppimisen tukeminen maahanmuuttajataustaisilla opiskelijoilla.

 

Koulutuspäivän aikana oli mukava kuulla muiden osallistujien hyviä kokemuksia työpaikoilla tapahtuvan oppimisen tukemisesta. Eri oppilaitoksissa on erilaisia käytäntöjä, joten ideoiden jakaminen on aina tervetullutta. Erityisen hyvältä käytännöltä vaikutti Stadin osaamiskeskuksen projekti, jossa harjoittelussa olevalla vartijaopiskelijalla on yksi nimetty työpaikkaohjaaja, jonka kanssa töitä tehdään yhdessä. Keskusteluissa pohdittiin myös sitä, miten harjoittelijat pääsisivät osaksi työyhteisöä.

 

Ennen toukokuun lähipäivää on tarkoitus saada oma oppimistehtävä hyvään vauhtiin. Ossilaiset tekevät töitä tiiminä ja luovat koulutuksen innoittamana tehtäväpaketit, joiden avulla opiskelija voi opiskella kieltä työpaikalla ja nähdä kielen oppimisen monet mahdollisuudet arjen lomassa.