Ossilaisten toimelias kevät

Ossilaiset eivät ole levänneet laakereillaan huhti-toukokuussa! Huhtikuun lopulla osallistuimme toista kertaa järjestettävään Mun Lahti, mun työ ja mun koulutus -tapahtumaan. Paikalla kävi jälleen monta sataa osallistujaa.  Ossin pisteellä kiinnostusta herätti erityisesti Osaamisen paikka -sivusto ja sinne lisätyt uudet videot.

Toukokuun alkupuolella ossilaiset osallistuivat ELY-keskuksen järjestämään arviointia koskevaan koulutukseen. Paikalla oli Jyväskylän yliopiston kielikeskuksen kouluttaja Marja Seilonen, jolla on vankka kokemus kielen arvioimisesta. Itse kullekin teki hyvää pohtia arviointia ja testata omaa käsitystään kielinäytteiden arvioinnista.

Lahdessa järjestettiin myös maahanmuuttajien tukipalveluiden info, jossa ossilaiset olivat kuulemassa ajankohtaisia tietoja sekä verkostoitumassa. Jälleen oli ilo tutustua muihin saman aihepiirin kanssa työskenteleviin.

Tällä viikolla osa ossilaisista oli toistamiseen ERMO-hankkeen järjestämässä koulutuksessa, jossa paneuduttiin maahanmuuttajien työssä tapahtuvan oppimisen tukemiseen. Osana koulutusta ossilaiset laativat kaksi kielen oppimisen materiaalia, jotka laitetaan testaamisen jälkeen myös Osaamisen paikkaan muidenkin hyödynnettäviksi. Koulutuksessa opeteltiin myös käyttämään erilaisia digitaalisia apuvälineitä.